Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Ενημέρωση

Νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία που είχαν ορίσει οι διοργανωτές θα  κλείσουν οι εγγραφές του Ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα – Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος . Συγκεκριμένα θα κλείσουν το βράδυ της Τετάρτης 02 Μαρτίου .

 

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος ήρθε αντιμέτωπη με την σκοτεινή πλευρά της ζωής, στα παιδικά της χρόνια, όταν βίωσε την κακοποίηση στον στενό οικογενειακό κύκλο της.
Αυτό που τη βοήθησε να τρέξει μακριά από το σκοτάδι, ήταν το ταλέντο της στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων. Από τις κοιλάδες μέχρι τις κορυφές ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση, ξεπέρασε κάθε εμπόδιο, πέτυχε σπουδαίες νίκες και έγραψε ιστορία, στηριζόμενη αποκλειστικά στις δυνάμεις της.
Το 2008 έκανε ακόμα και το αδιανόητο: Έγινε η πρώτη γυναίκα που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο άθλο, τρέχοντας 524 χμ. από την Αθήνα έως την Σπάρτη και από εκεί στον Μαραθώνα, ξεπερνώντας τα όρια του σώματος και της λογικής.
Όμως, ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής της ήρθε πριν μερικά χρόνια, καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο. Ωστόσο, ούτε αυτό το εμπόδιο ήταν ικανό να την σταματήσει. Η Μαρία έκανε χημειοθεραπείες με το χαμόγελο στα χείλη, φορώντας τα αθλητικά της παπούτσια, όντας έτοιμη να κάνει ακόμα ένα ακόμα βήμα.
Η ιστορία της Μαρίας Πολύζου μας εμπνέει να ζούμε με πάθος, να αντιμετωπίζουμε με θάρρος κάθε δυσκολία και το σημαντικότερο; Ν’ ονειρευόμαστε το ακατόρθωτο, χωρίς να τα παρατάμε ποτέ.
Όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς : «Το να δηλώνω “μαραθωνοδρόμος” είναι αυτό που με προσδιορίζει, είναι η βασική ιδιότητά μου, η ταυτότητά μου. Όχι μόνο ως αθλήτριας, αλλά γενικότερα. Από τη στιγμή που άρχισα να λέω και να ξαναλέω μέσα μου “δεν είμαι σώμα, είμαι ψυχή”, άρχισα να ελευθερώνομαι από όλα τα ανθρώπινα δεσμά.
«Όλες αυτές οι εμπειρίες, θετικές και αρνητικές, θα είναι πάντα εδώ να με γεμίζουν με πολύτιμα εφόδια, να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις, να προχωρώ ασταμάτητη και να ονειρεύομαι, να βάζω στόχους και να πιστεύω ακράδαντα ότι… ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!»

Δείτε το βιβλίο της Μαρίας Πολύζου "ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ" εδώ

                                            

https://keybooks.gr/product/%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%82/

 

 

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι αναγκασμένος, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή στην διοργάνωση μας, να αναβάλει εκ νέου τον αγώνα 21Κ Καλαμπάκα-Τρίκαλα Θανάσης Σταμόπουλος, καθώς και τους αγώνες 5Κ και 1Κ για παιδιά που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την Κυριακή 4η Οκτωβρίου. Η διοργάνωση αναβάλει για μελλοντική ημερομηνία διεξαγωγής τους αγώνες και θα επανέλθει με ενημέρωσή σας μέσω του επίσημου ιστότοπου του αγώνα www.trikalahalfmarathon.org, όταν η κατάσταση με την πανδημία του Covid 19 σταθεροποιηθεί και εφόσον εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες - πρωτόκολλα καταλληλότητας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς και από τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για αγώνες που διεξάγονται εκτός σταδίου.

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων ευχαριστεί θερμά τους πάνω από 2000 δρομείς που δήλωσαν συμμετοχή στην διοργάνωση μας και δίνει ραντεβού για το μέλλον ελπίζοντας σε ακόμη καλύτερους και ασφαλέστερους αγώνες και ακόμη καλύτερες δρομικές ημέρες.  

Οι εγγραφές των δρομέων μεταφέρονται αυτόματα στην επόμενη διοργάνωση.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 13ου Αγώνα Δρόμου 21Κ Καλαμπάκα-Τρίκαλα, Θανάσης Σταμόπουλος και των παράλληλων αγώνων 5Κ και παιδικού αγώνα 1Κ, με σεβασμό προς την διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αθλητές, τις αθλήτριες και τους πολίτες, ανακοινώνει ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής την 4η Οκτωβρίου 2020.


Όλες οι συμμετοχές των δρομέων που εγγράφηκαν στην 13η διοργάνωση η οποία αναβλήθηκε λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μεταφέρονται αυτόματα στη νέα ημερομηνία.

Μέχρι τότε, ακολουθούμε τις οδηγίες προφύλαξης από τον Κορωνοϊό προκειμένου να προφυλαχθούμε όλοι μας, να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες και να περιορίσουμε την εξάπλωσή του COVID -19.

  • Μένουμε Σπίτι
  • Μένουμε Υγιείς
  • Μένουμε ασφαλείς

Πληροφορίες

Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα–Τρίκαλα διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων.

Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων
Τ.Θ. 20
Τρίκαλα, 42100

Ακολουθήστε μας