Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε!
Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Παρουσίαση

Ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα–Τρίκαλα, Θανάσης Σταμόπουλος

Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δρόμος Καλαμπάκα–Τρίκαλα, διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του δρομέα Θανάση Σταμόπουλου και αποτελεί πλέον έναν από τους μεγαλύτερους ημιμαραθωνίους, συγκεντρώνοντας χιλιάδες  δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και πολλούς πρωταθλητές. Παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στη διαφημιστική προβολή των εταιριών και επιχειρήσεων που χορηγούν τη διοργάνωση.

Την ημέρα του αγώνα, χιλιάδες δρομείς συγκεντρώνονται στην εκκίνηση του αγώνα κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων που περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ο τερματισμός βρίσκεται σε 21,1χλμ (με μήκος διαδρομής πιστοποιημένο από την AIMS) στην Κεντρική Πλατεία της πόλης των Τρικάλων.

Στην κεντρική πλατεία Τρικάλων διεξάγεται παράλληλα Αγώνας Δρόμου 5K, που δίνει την ευκαιρία σε νέους ή λιγότερο προπονημένους δρομείς να πάρουν μέρος σε ένα αγώνα δρόμου. Παράλληλα στο κέντρο της πόλης διεξάγεται και ο Παιδικός Αγώνας 1K, για παιδιά ηλικίας 9 έως 14 ετών προσφέροντας την ευκαιρία στους μικρότερους να έρθουν σε επαφή με την άσκηση και τη χαρά της συμμετοχής.
parousiasi2.jpg

Πρόγραμμα Διοργάνωσης

Παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος της διοργάνωσης

Ημιμαραθώνιος 21K

Εκκίνηση στις 10:00 π.μ. από την κεντρική πλατεία Καλαμπάκας.

Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 21.097 μέτρα (επίσημη μέτρηση από την AIMS), με αφετηρία την Καλαμπάκα και τερματισμό τα Τρίκαλα, σε ασφάλτινο δρόμο και με κλίση ελαφρώς κατηφορική.

Αγώνας Δρόμου 5K

Εκκίνηση στις 10:00 π.μ. από την κεντρική πλατεία Τρικάλων.

Οι δρομείς ξεκινούν από την κεντρική πλατεία Τρικάλων και αφού κατευθυνθούν προς την Καλαμπάκα, κάνουν αναστροφή και τερματίζουν στο ίδιο σημείο από όπου ξεκίνησαν.

Παιδικός Αγώνας 1K

Εκκίνηση στις 9:15 π.μ. από την κεντρική πλατεία Τρικάλων.

Τα παιδιά ηλικίας 9 έως και 14 ετών ξεκινούν από την κεντρική πλατεία Τρικάλων και διανύοντας μία απόσταση 1 km τερματίζουν πάλι πίσω εκεί απ' όπου ξεκίνησαν.

Παραλαβή Πακέτων Συμμετοχής

Σάββατο
Κεντρική Πλατεία Τρικάλων. Εξυπηρετούνται όλοι οι αγώνες
Από 10:00 έως 18:00

Κυριακή
Καλαμπάκα: στο σημείο εκκίνησης για τους δρομείς του Ημιμαραθώνιου
Από 7:30 έως 9:00

Τρίκαλα: Κεντρική Πλατεία μόνο για τους δρομείς του Αγώνα Δρόμου 5Κ
Από 7:30 έως 9:00

Γραμματεία Αγώνα

Σάββατο 10:00 έως 18:00
Η γραμματεία της διοργάνωσης λειτουργεί το Σάββατο παραμονή του αγώνα στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, ενώ στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το κέντρο παράδοσης των αριθμών και του απαραίτητου υλικού και αναμνηστικών του αγώνα (Bibs, μπλουζάκια, κτλ).

Μεταφορά

Οι αθλητές μεταφέρονται στην Καλμπάκα στην εκκίνηση με λεωφορεία που αναχωρούν από την Κεντρική Πλατεία Τρικάλων από  7:30 έως 8:15.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και τις απονομές τα λεωφορεία επιστρέφουν τους δρομείς στην Καλαμπάκα από 13:30 έως 14:00.

Απονομές

12:15 έως 12:45
 • Βράβευση νικητών/τριών Αγώνα Δρόμου 5K.
 • Βράβευση νικητών/τριών Ημιμαραθώνιου 21Κ.
 • Ομαδικές Βραβεύσεις

Κατηγορίες Αθλητών

Κατηγορίες Ανδρών
 • Μέχρι 18
 • 19-29
 • 30-34
 • 35-39
 • 40-44
 • 45-49
 • 50-54
 • 55-59
 • 60-64
 • 65-69
 • 70-74
 • 75 ετών και άνω

Παροχές

Συνολικά οι παροχές στο δρομέα με την ολοκλήρωση της εγγραφής του είναι οι ακόλουθες:

 • 1. Αριθμός συμμετοχής του αθλητή
 • 2. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τσιπ στον αριθμό
 • 3. Αναμνηστικό εγχαραγμένο Μετάλλιο
 • 4. Αναμνηστικό T-Shirt
 • 5. Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών και ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
 • 6. Μεταφορά του δρομέα του ημιμαραθωνίου στην αφετηρία και επιστροφή αμέσως μετά το τέλος του αγώνα

Άλλες Πληροφορίες

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Για την εξυπηρέτηση των δρομέων την ημέρα του αγώνα υπάρχουν λεωφορεία τόσο για τη μεταφορά των δρομέων από την κεντρική πλατεία Τρικάλων προς  την Καλαμπάκα για την εκκίνηση του αγώνα, όσο και μετά το τέλος του αγώνα για την επιστροφή των δρομέων από τα Τρίκαλα στην Καλαμπάκα.

Τα λεωφορεία αναχωρούν το πρωί της Κυριακής από την κεντρική πλατεία Τρικάλων για την Καλαμπάκα από 7:30 έως 8:30 αυστηρά.
Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και τις απονομές τα λεωφορεία επιστρέφουν τους δρομείς στην Καλαμπάκα (από 13:30 έως 14:00).


ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Όσοι δρομείς επιθυμούν μπορούν να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στον ατομικό τους σάκο και να τον παραδώσουν στο λεωφορείο, που θα υπάρχει ειδικά γι’ αυτό το σκοπό στην αφετηρία, αφού πρώτα  τοποθετήσουν τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης από τη γραμματεία του αγώνα.

Η παράδοση των προσωπικών αντικειμένων θα πρέπει να γίνει το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα. Η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς και από συγκεκριμένο σημείο στην κεντρική πλατεία Τρικάλων, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

 
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Να τοποθετήσετε σε ευδιάκριτο σημείο τον αυτοκόλλητο αριθμό συμμετοχής και ο σάκος σας να είναι καλά κλεισμένος.

Πληροφορίες

Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα–Τρίκαλα διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων.

Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων
Τ.Θ. 20
Τρίκαλα, 42100

Ακολουθήστε μας