Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Κανονισμοί Συμμετοχής

Κανονισμοί Συμμετοχής

ΑΡΘΡΟ 1
Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων διοργανώνει τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο Καλαμπάκα Τρίκαλα, στη μνήμη του δρομέα Θανάση Σταμόπουλο και τον Αγώνα Δρόμου 5000μ και Παιδικού Αγώνα 100μ στην πόλη των Τρικάλων. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

ΑΡΘΡΟ 2
Και οι τρεις αγώνες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς που ορίζει ο ΣΕΓΑΣ.

ΑΡΘΡΟ 3
Ο αγώνας είναι ανοιχτός σε όλους τους δρομείς άνω των 18 ετών.  Δρομείς κάτω των 16 ετών στον Ημιμαραθώνιο και κάτω των 14 ετών στον Αγώνα Δρόμου 5000μ, μπορούν να συμμετάσχουν με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους και η συμμετοχή τους είναι δωρεάν στο απλό πακέτο εγγραφής. Η κατάταξη των δρομέων γίνεται με ηλικιακές κατηγορίες σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ. Οι δρομείς συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη.

ΑΡΘΡΟ 4
Κάθε συμμετοχή θεωρείται ως μη ακυρώσιμη και εμπεριέχει πλήρη αποδοχή των κανονισμών. Αθλητές που δεν μπορούν να πάρουν μέρος στον αγώνα μπορούν να μεταβιβάσουν την εγγραφή τους σε κάποιον άλλο δρομέα το αργότερο μια εβδομάδα πριν τον αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 5
Κάθε αθλητής μπορεί να παραλάβει τον αριθμό με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης, το Τ-Shirt και διάφορα άλλα αναμνηστικά του αγώνα το Σάββατο παραμονή του αγώνα, από τις 10:00 έως τις 19:00, στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων, όπου λειτουργεί και η έκθεση του αγώνα. Η παράδοση των αριθμών είναι δυνατή και την ημέρα του αγώνα στο χώρο της αφετηρίας, στην κεντρική πλατεία Καλαμπάκας, το αργότερο μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα. Και στις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητη η παρουσίαση της επιβεβαίωσης εγγραφής και της αστυνομικής ταυτότητας.

ΑΡΘΡΟ 6
Σταθμοί ανεφοδιασμού και υδροδοσίας για τον Ημιμαραθώνιο υπάρχουν στα 5χλμ, 10χλμ, 15χλμ, 18χλμ και στον τερματισμό, ενώ για τον Αγώνα Δρόμου 5000μ στο 3,5χλμ. Οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους εντός 3 ωρών, ενώ αυτοί του Αγώνα Δρόμου 5000μ εντός μίας ώρας. Μετά το πέρασμα και του «αυτοκινήτου τερματισμού αγώνα» στον Ημιμαραθώνιο, οι συμμετέχοντες πρέπει να σεβαστούν την κυκλοφορία των οχημάτων ενώ η συνέχιση του αγώνα γίνεται με δική τους ευθύνη.

ΑΡΘΡΟ 7
Η ασφάλεια των αγώνων είναι υπό τον έλεγχο του Τμήματος Τροχαίας της Ελληνικής αστυνομίας και της Δημοτικής αστυνομίας Τρικάλων. Ιατρικές υπηρεσίες χορηγούνται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και από τον γιατρό του αγώνα, ενώ ο πρώτος σταθμός παροχής ιατρικών υπηρεσιών για τον Ημιμαραθώνιο βρίσκεται στο 5χλμ. Οι επόμενοι ιατρικοί σταθμοί βρίσκονται στο 10χλμ, 15χλμ., 18χλμ και στον τερματισμό. Στον αγώνα οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη, ενώ για ιατρικούς λόγους οποιοσδήποτε αθλητής μπορεί να εμποδιστεί να συνεχίσει τον αγώνα αν κριθεί απαραίτητο από τους υπεύθυνους.

ΑΡΘΡΟ 8
Το σύστημα ChampionChip θα χρησιμοποιηθεί για τη χρονομέτρηση των αγώνων. Σε κάθε συμμετέχοντα δίδεται ο αριθμός συμμετοχής με ενσωματωμένο τσιπ χρονομέτρησης (Bib) την ώρα παραλαβής των απαραίτητων για τη συμμετοχή του στον αγώνα. Για τον έλεγχο των συμμετεχόντων θα υπάρχουν για τον Ημιμαραθώνιο σταθμοί ελέγχου στην εκκίνηση, στο 10χλμ και στον τερματισμό, ενώ για τον αγώνα των 6χλμ στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Δρομείς που δε θα ακολουθήσουν τη διαδρομή και τα προβλεπόμενα σημεία ελέγχου θα ακυρώνονται.

ΑΡΘΡΟ 9
Καταστροφή περιουσίας: ο διοργανωτής απεκδύεται πάσης ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια, κτλ της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες δε θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά του διοργανωτή για οποιαδήποτε καταστροφή που μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημά τους.

ΑΡΘΡΟ 10
Οι συμμετέχοντες σαφώς και αποκλειστικά παραχωρούν στο διοργανωτή το ανέκκλητο δικαίωμα χρήσης του ονόματός τους, των στοιχείων τους, των φωτογραφιών τους ή οποιουδήποτε εγγράφου του αγώνα για μελλοντική εκμετάλλευση ή χρήση σε δικαστικές υποθέσεις, ρυθμιστικές αρχές, διαφήμισης ή χρήσης τους για στατιστικά δεδομένα.

ΑΡΘΡΟ 11
Ποδήλατα ή φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση του αγώνα θα είναι δυνατά μόνο μετά την έγκριση από την οργανωτική επιτροπή αγώνα και την έκδοση ειδικού πιστοποιητικού.

ΑΡΘΡΟ 12
Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν γνώση και αποδέχονται όλα τα άρθρα των κανονισμών ταυτόχρονα με την εγγραφή τους στον αγώνα . Επίσης οι συμμετέχοντες συμφωνούν με λόγο τιμής να μην επισπεύσουν την εκκίνηση και να καλύψουν την πλήρη απόσταση των αγώνων, πριν περάσουν τη γραμμή του τερματισμού.

Πληροφορίες

Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα–Τρίκαλα διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων.

Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων
Τ.Θ. 20
Τρίκαλα, 42100

Τ. +30 6946905953

Ακολουθήστε μας