Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε!
Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Ιστορικά Στοιχεία

Καταγωγή

Πιερ Ντε Κουμπερτέν
Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ο μικρός αδερφός του Μαραθώνιου δρόμου. Ο Μαραθώνιος οφείλει την ύπαρξή του στον Πιερ Ντε Κουμπερτέν, δημιουργού  των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και στο  Φιλέλληνα συγγραφέα Μικέλ Μπρεάλ, που εμπνεύστηκαν τον αγώνα από τη ιστορική μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. και τον αγγελιαφόρο Αθηναίο οπλίτη, που έστειλε ο στρατηγός Μιλτιάδης, ώστε να αναγγείλει το χαρμόσυνο γεγονός της νίκης στους Αθηναίους και ξεψύχησε καταβεβλημένος, προλαβαίνοντας να αναφωνήσει τη λέξη «Νενικήκαμεν», λέξη σύμβολο πλέον της υπερπροσπάθειας και της αυταπάρνησης

Ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα–Τρίκαλα

Στη μνήμη του δρομέα και συνιδριτή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, Θανάση Σταμόπουλου

Ο δρομέας του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Θανάσης Σταμόπουλος
Οφείλει την ύπαρξή του στο δραστήριο Σύλλογο ΔρομέωνΤρικάλων, που ιδρύθηκε το 2003 από φίλους δρομείς του Νομού Τρικάλων.  Μεταξύ αυτών και ο Θανάσης Σταμόπουλος, ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, με πλήθος συμμετοχών σε πολλούς αγώνες δρόμου μεταξύ των οποίων και υπεραμαραθώνιοι άνω των 100χλμ.

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του αγαπημένου του φίλου διοργάνωσε έτσι το 2008 τον πρώτο ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου από την Καλαμπάκα στα Τρίκαλα δίνοντας του ταυτόχρονα και το όνομα του.

Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου του 2008 και συμμετείχαν περίπου 330 δρομείς, αριθμός συγκλονιστικός για τα δεδομένα της εποχής, νικητής με χρόνο 1.11.41 αναδείχτηκε ο Τρικαλινός αθλητής του ιστορικού Γ.Σ. Τρικάλων Φάνης Σκούφιας. Εξίσου επιτυχημένοι ήταν και ο δεύτερος, αλλά και ο τρίτος αγώνας με περίπου 200 συμμετοχές.

Το 2011 ωστόσο ο ημιμαραθώνιος αναβαθμίστηκε εντυπωσιακά φτάνοντας στον πολύ μεγάλο αριθμό των 749 εγγραφών, ενώ το 2012 οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1000 και στη διοργάνωση συμπεριλήφθηκαν ο Αγώνας δρόμου 6K και ο Παιδικός Αγώνας 1K.

Κάθε χρόνο τόσο ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα–Τρίκαλα όσο και ο Αγώνας Δρόμου 5K και ο Παιδικός Αγώνας 1K γίνονται ακόμα καλύτεροι και στόχος της διοργανωτικής επιτροπής είναι να προσφέρονται κάθε φορά ακόμη καλύτερες υπηρεσίες ώστε όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης αυτής αν αποτελούν μία μοναδική επμειρία για τους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες

Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα–Τρίκαλα διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων.

Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων
Τ.Θ. 20
Τρίκαλα, 42100

Ακολουθήστε μας