Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε!
Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Ενημέρωση

Κώστας Σταμούλης και Μάριος Αναγνώστου παρουσιάζουν το τεχνικό Τ-shirt του 14ου Ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα – Τρίκαλα Θαν. Σταμόπουλος και του αγώνα 5 χλμ.

Ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων επέλεξε δυο από τα μεγαλύτερα ονόματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στην χώρα μας για να παρουσιάσουν το επίσημο τεχνικό Τ-shirt του αγώνα. Συγκεκριμένα οι Κώστας Σταμούλης και Μάριος Αναγνώστου βρέθηκαν στο στάδιο του Αγρινίου  και σε αθλητικό πάρκο της Λαμίας αντίστοιχα, και προπονήθηκαν  φορώντας το μπλουζάκι της διοργάνωσης. Και οι δυο τους αναμένονται να είναι οι πρωταγωνιστές στις 12 Μαρτίου στην πόλη μας , όπου θα λάβουν μέρος στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα Θαν. Σταμόπουλος και στον αγώνα 5 χλμ. αντίστοιχα.

Κώστας Σταμούλης

Είναι ο περσινός νικητής του Ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα -Τρίκαλα Θαν. Σταμόπουλος και κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής με επίδοση 1:05:10 , που αποτελεί μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια με τις επιδόσεις του τόσο στον Ημιμαραθώνιο όσο και στα 10 χλμ. έχει καθιερωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες δρομείς . Φέτος έκανε το μεγάλο άλμα τρέχοντας για πρώτη φορά και Μαραθώνιο . Μόλις στην πρώτη του συμμετοχή στην Αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας τερμάτισε σε 2:25:37 , κατακτώντας την τρίτη θέση γενικής και δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει . Μεγάλωσε στην πόλη του Αγρινίου , είναι αθλητής του Γ.Α.Σ. Αγρινίου και της Saucony και προπονείται με τον συντοπίτη του Χαράλαμπο Ποσονίδη . Ζει μόνιμα και προπονείται στο Αγρίνιο , και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Θα ξαναβρεθεί στην πόλη μας στις 12 Μαρτίου με μοναδικό σκοπό να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία και να κάνει το back to back σε νίκες.

Μάριος Αναγνώστου

Ο Μάριος Αναγνώστου ή Super Mario  , όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του , έχει γεννηθεί στη Λαμία, εκεί όπου ζει και προπονείται μέχρι σήμερα με τον με προπονητή του  Σάββα Κουμπούρα . Σε ηλικία μόλις 24 ετών ,ο αθλητής της Αναγέννησης Λαμίας και της Saucony ,είναι από τους καλύτερους νεαρούς δρομείς με εξαιρετικές επιδόσεις στα 1500μ., 3000μ., 5000μ., 10000μ. αλλά και στο δρόμο σε ανώμαλο έδαφος. Έχει αρκετές συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα σε διεθνείς διοργανώσεις, με σημαντικότερη διάκριση την ένατη θέση στα 10000μ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 20 (Κ20) στο Ταλίν της Εσθονίας το 2019 . Τον προηγούμενο Νοέμβριο έτρεξε στον αγώνα των 10 χλμ. στην διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας , όπου πέτυχε νέο ρεκόρ διαδρομής με επίδοση 30:08 , ενώ την καλύτερη του επίδοση εντός σταδίου την πέτυχε σε διεθνή μίτινγκ στίβου στην Γαλλία τον προηγούμενο  Μάιο με επίδοση 29:15:92 . Θα είναι  στην πόλη μας στις 12 Μαρτίου για να πετύχει νέο ρεκόρ διαδρομής στον αγώνα των 5 χλμ.!

Πληροφορίες

Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα–Τρίκαλα διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων.

Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων
Τ.Θ. 20
Τρίκαλα, 42100

Ακολουθήστε μας