Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε!
Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Ενημέρωση

Η Μαρία Πολύζου παρουσιάζει το μπλουζάκι του 13ου Ημιμαραθωνίου Καλαμπάκα – Τρίκαλα Θαν. Σταμόπουλος και δίνει το σύνθημα : «ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ» !

 

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος ήρθε αντιμέτωπη με την σκοτεινή πλευρά της ζωής, στα παιδικά της χρόνια, όταν βίωσε την κακοποίηση στον στενό οικογενειακό κύκλο της.
Αυτό που τη βοήθησε να τρέξει μακριά από το σκοτάδι, ήταν το ταλέντο της στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων. Από τις κοιλάδες μέχρι τις κορυφές ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση, ξεπέρασε κάθε εμπόδιο, πέτυχε σπουδαίες νίκες και έγραψε ιστορία, στηριζόμενη αποκλειστικά στις δυνάμεις της.
Το 2008 έκανε ακόμα και το αδιανόητο: Έγινε η πρώτη γυναίκα που αναβίωσε τον Φειδιππίδειο άθλο, τρέχοντας 524 χμ. από την Αθήνα έως την Σπάρτη και από εκεί στον Μαραθώνα, ξεπερνώντας τα όρια του σώματος και της λογικής.
Όμως, ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής της ήρθε πριν μερικά χρόνια, καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο. Ωστόσο, ούτε αυτό το εμπόδιο ήταν ικανό να την σταματήσει. Η Μαρία έκανε χημειοθεραπείες με το χαμόγελο στα χείλη, φορώντας τα αθλητικά της παπούτσια, όντας έτοιμη να κάνει ακόμα ένα ακόμα βήμα.
Η ιστορία της Μαρίας Πολύζου μας εμπνέει να ζούμε με πάθος, να αντιμετωπίζουμε με θάρρος κάθε δυσκολία και το σημαντικότερο; Ν’ ονειρευόμαστε το ακατόρθωτο, χωρίς να τα παρατάμε ποτέ.
Όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς : «Το να δηλώνω “μαραθωνοδρόμος” είναι αυτό που με προσδιορίζει, είναι η βασική ιδιότητά μου, η ταυτότητά μου. Όχι μόνο ως αθλήτριας, αλλά γενικότερα. Από τη στιγμή που άρχισα να λέω και να ξαναλέω μέσα μου “δεν είμαι σώμα, είμαι ψυχή”, άρχισα να ελευθερώνομαι από όλα τα ανθρώπινα δεσμά.
«Όλες αυτές οι εμπειρίες, θετικές και αρνητικές, θα είναι πάντα εδώ να με γεμίζουν με πολύτιμα εφόδια, να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις, να προχωρώ ασταμάτητη και να ονειρεύομαι, να βάζω στόχους και να πιστεύω ακράδαντα ότι… ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!»

Δείτε το βιβλίο της Μαρίας Πολύζου "ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ" εδώ

                                            

https://keybooks.gr/product/%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%82/

 

 

Πληροφορίες

Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα–Τρίκαλα διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων.

Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων
Τ.Θ. 20
Τρίκαλα, 42100

Ακολουθήστε μας