Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε!
Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Ενημέρωση

Σε Γερμανική εφημερίδα ο Ημιμαραθώνιος Τρικάλων

Την πρεμιέρα σε διεθνή μέσα έκανε ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα–Τρίκαλα, καθώς η εφημερίδα της Γερμανικής πόλης Castrop που είναι αδελφοποιημένη με την πόλη των Τρικάλων δημοσίευσε άρθρο αφιερωμένο στον αγώνα.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Julian Fritsch που κάνει την διατριβή του  στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τη Διοργάνωση. Πλέον ο Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα–Τρίκαλα παίρνει διεθνή υπόσταση κάτι που αποτελεί και μελλοντικό στοίχημα των διοργανωτών του αγώνα. Διαβάστε αναλυτικά το μεταφρασμένο άρθρο που ακολουθεί από την Γερμανική εφημερίδα. Τις πληροφορίες για την διοργάνωση έδωσε ο γραμματέας του Συλλόγου κ. Βύρωνας Γιοντζής.

Ο Ημιμαραθώνιος των Τρικάλων γίνεται όλο και πιο αγαπητός

Εύκολη και γρήγορη Διαδρομή από την Καλαμπάκα στα Τρίκαλα

Και αυτό το Μάρτιο, για ένατη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων, διοργάνωσε τον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα–Τρίκαλα. Η διαδρομή ξεκινά από την διπλανή πόλη της Καλαμπάκας, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες των παραμυθένιων Μετεώρων και μνημείο της Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO και τερματίζει στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Η διοργάνωση κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αναδείξει τον Ημιμαραθώνιο ως τον τρίτο καλύτερο της Ελλάδας. Παρόλο που την πρώτη φορά πήραν μέρος 300 δρομείς, η οργανωτική επιτροπή βρίσκεται σήμερα στην ευχάριστη θέση να μετρά ρεκόρ συμμετοχών 1520 δρομέων.
 
Αυξανόμενο είναι επίσης το ενδιαφέρον και για την μικρότερη διαδρομή των 6χλμ. η οποία διοργανώθηκε για πέμπτη φορά, και γίνεται μέσα στην πόλη των Τρικάλων. Ακόμη, πολλές συμμετοχές έχει και ο αγώνας 1000μ για μικρά παιδιά. Σύμφωνα με έναν από τους οργανωτές, τον Βύρων Γιοντζή, υπάρχει ένας λόγος για την δημοτικότητα της εκδήλωσης: η Φύση της Διαδρομής, με περίπου 100μ συνολικής κατηφορικής κλίσης σε όλο το μήκος της, την κατατάσσει ως μία από τις γρηγορότερες σε όλη την Ευρώπη, με ρεκόρ επίδοσης 1.05.41 . Δεν είναι λοιπόν παράξενο που τόσοι πολλοί επαγγελματίες αθλητές συμμετέχουν στον αγώνα.
 
Από την άλλη πλευρά, αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί ερασιτέχνες αθλητές επιλέγουν αυτόν τον αγώνα για να δοκιμάσουν για πρώτη φορά να τρέξουν σ’ έναν Ημιμαραθώνιο. Πέρα από την διαδρομή, αξιοσημείωτη είναι και η πολύ καλή οργάνωση της εκδήλωσης. Επίσης, οι πολλοί θεατές στον τερματισμό, η μουσική κατά μήκος της διαδρομής και ο πολύ καλός καιρός του Μαρτίου, συμβάλλουν στην διατήρηση της όμορφης γιορτινής ατμόσφαιρας. Ο γραμματέας του Συλλόγου προσκάλεσε για συμμετοχή τους δρομείς του Συλλόγου του Castrop-Rauxel καθώς και οποιονδήποτε άλλο δρομέα της περιοχής.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στα Αγγλικά ή στα ελληνικά, ή ακόμη στον εκδότη του άρθρου τον Julian Fritsch (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Ο Julian Fritsch σπουδάζει Ψυχολογία των Σπορ στο πανεπιστήμιο των Τρικάλων και έχει αναφερθεί και σε άλλα άρθρα στην αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Την μετάφραση του κειμένου έκανε το μέλος του Δ.Σ.του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Έφη Κατσογιάννη.

Πληροφορίες

Ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα–Τρίκαλα διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων.

Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων
Τ.Θ. 20
Τρίκαλα, 42100

Τ. +30 6934366610

Ακολουθήστε μας